Användarvillkor

1. Omfattning och Tillämpning

1.1 När du köper produkter från Feratic AB, organisationsnummer 556929-2880, accepterar du automatiskt dessa villkor, som är tillgängliga på vår webbplats. Produkter som tillhandahålls av oss benämns här som “Produkterna”.

1.2 Ändringar eller tillägg till dessa villkor kräver ett skriftligt avtal mellan dig och Feratic AB. Specifika önskemål om produkternas leverans bör framföras vid beställningstidpunkten och kommer, om godkända, att noteras i din orderbekräftelse.

1.3 Vid olikheter mellan huvudvillkoren och eventuella ändringar eller tillägg, har de senare företräde, såvida inte omständigheterna tydligt indikerar annorlunda.

1.4 Vid tolkningstvister mellan olika språkversioner av dessa villkor är den svenska versionen avgörande.

2. Användarrättigheter

2.1 För att handla på vår plattform måste du registrera en profil och godkännas som användare. Det är endast personer med behörighet att agera för din räkning som får skapa och använda en profil.

2.2 Det är ditt ansvar att säkerställa att endast behöriga användare har tillgång till din profil och dess inloggningsuppgifter. Om en användare förlorar sin behörighet, är det ditt ansvar att omedelbart avaktivera användarens profil.

2.3 Du ansvarar för alla beställningar som görs genom din profil, oavsett vem som faktiskt genomförde beställningen.

3. Avtalsingående

3.1 Erbjudanden på vår plattform är inte bindande. Vi förbehåller oss rätten att ändra information, inklusive priser och produktspecifikationer, när som helst utan föregående meddelande.

3.2 En beställning via plattformen betraktas som ett bindande erbjudande från din sida. Ett bindande avtal upprättas när du mottar en orderbekräftelse från oss.

3.3 Dessa villkor tillsammans med din orderbekräftelse utgör det fullständiga avtalet mellan oss.

4. Priser och Betalning

4.1 Priser på plattformen visas exklusive moms och inkluderar inte leveranskostnader, som specificeras separat.

4.2 Vi kan utfärda fakturan direkt efter att beställningsbekräftelsen har skickats. Betalningen ska ske inom fjorton (14) dagar från fakturadatum, såvida inget annat avtalats.

4.3 Priset som anges vid beställningstillfället är preliminärt och kan komma att justeras på grund av marknadssvängningar eller andra omständigheter.

4.4 Vid försenad betalning tillämpas dröjsmålsränta enligt lag. Vid utebliven betalning kan vi pausa vår leverans tills full betalning sker.

5. Förhandsbeställningar 

3.1 För alla Emaldo-produkter som förhandsbeställs krävs en förhandsbetalning på 10% av produktens totala pris vid beställning.

6. Leverans

5.1 Produkterna levereras enligt de villkor som anges i orderbekräftelsen. Om inget specifikt leveransställe anges, ska produkterna hämtas på en plats vi anvisar.

5.2 Det är ditt ansvar att se till att produkterna är försäkrade under transporten.

5.3 Vi har rätt att utföra partiella leveranser, och varje partiell leverans kan faktureras separat.

5.4 Uppskattade leveranstider är inte bindande. Vi strävar efter att leverera inom den angivna tidsramen men garanterar inte exakta leveranstider.

5.5 Du är skyldig att ta emot produkterna när de är klara för leverans eller har levererats.

5.6 Om du inte tar emot produkterna, förvarar vi dem på din bekostnad och risk under högst två veckor.

6. Ansvar och Garantier

6.1 Vi ansvarar inte för förseningar eller för att produkterna inte levereras inom den uppskattade tidsramen.

6.2 Vi ansvarar för att produkterna motsvarar den överenskomna specifikationen vid leveranstillfället.

6.3 Vi tillhandahåller inte ytterligare garantier utöver de tillverkargarantier som eventuellt finns.

7. Force Majeure

7.1 Vi är inte ansvariga för förseningar eller misslyckanden att uppfylla våra åtaganden på grund av omständigheter utanför vår kontroll, såsom naturkatastrofer, krig eller myndighetsbeslut.

8. Avtalsändringar

8.1 Avtalet kan omedelbart sägas upp vid väsentliga brott mot dessa villkor, konkurs, eller om leveransen av produkterna försenas med mer än ett år från den uppskattade leveranstiden.

9. Tvistelösning

9.1 Eventuella tvister ska lösas genom skiljedom i enlighet med svensk lag, med Stockholm som skiljedomsplats.